Комедията „Случайната смърт на един анархист” гостува в Благоевград

Комедията „Случайната смърт на един анархист” гостува в Благоевград

На 8 ноември, от 19:00ч., на Голяма сцена Драматичен театър „Стефан Киров” – Сливен представя комедията „Случайната смърт на един анархист” от Дарио Фо.
Комедийният талант на Дарио Фо е известен в България и неговите пиеси присъстват неизменно в афиша на театрите в страната. Нобеловият лауреат за литература познава един единствен начин да сподели с нас своите мисли за света и това е чрез смеха. Смях до сълзи или през сълзи, но винаги смях. Смях, който забавлява, предизвиква, който се бунтува и вълнува, но в крайна сметка изобличава и просветлява.
„Случайната смърт на един анархист“ е написана по действителен случай. И тук срещаме всички белези на прекрасната италианска комедия – бъбрива, емоционална и завладяваща. С много обрати, комични ситуации и смешни персонажи.
Спектакълът може да се определи с две думи – СТРАШНА КОМЕДИЯ! И то буквално! Просто защото историята щеше да бъде СТРАШНА, ако не беше СМЕШНА. Само Дарио Фо може да превърне „разследването“ на едно криминално разследване в бляскав фарс, от който извира пречистващ смях.
Превод - Благой Попов
Постановка - Иван Панев
Сценография – Вечеслав  Парапанов
Участват : Георги Спасов, Камен Воденичаров, Августин Демерджиев,  Димитър Марков  и  Вяра Начева

Билети на касата на Драматичен театър "Н.Вапцаров" - Благоевград или на телефон 0879/ 52 37 29. 
Всички новини